eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A kormányfő szerint "gyermekded", amit a Fidesz művel

Az eddig már nyilvánosságra hozottakon kívül nincs több dokumentuma a Magyarország és a Nemzetközi Valutalap (IMF) között kötött megállapodásnak - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

A kormányfő elmondta: "Magyarországnak nincsenek titkos jelentései, sőt, egyáltalán nincsenek titkos jelentések".

Az IMF-fel történő megállapodás három elemet tartalmaz, az egyik az a kérelem, amelyet Magyarország küldött el a jegybankelnök és a pénzügyminiszter aláírásával, ez az a szándéklevél, amelyet már nyilvánosságra hoztunk - közölte Gyurcsány Ferenc. Hozzátetette: a második elem az IMF igazgatóságának döntése, amely szintén nyilvános.

A megállapodás harmadik eleme az IMF honlapján található, ez a folyamatosan változó kondíciók listája - fogalmazott a kormányfő. Leszögezte: a megállapodásnak nincs több nyilvános vagy titkos dokumentuma.

A miniszterelnök elmondta, az IMF-nek vannak a saját döntését megalapozó saját szakértői elemzései, javaslatai, ezekhez a kérelmezőnek, a magyar kormánynak nincs köze. "Ha jól tudom, az IMF saját gyakorlata az, hogy ezeket is nyilvánosságra hozza" - mondta Gyurcsány Ferenc.

"Gyermekded, amit ezzel az üggyel a legnagyobb ellenzéki párt művel" - fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint nagy bajban lehet a legnagyobb ellenzéki párt, ha tíz napja ennyi mondanivalója van Magyarországról.

Hozzátette: "a titkos anyagok kutatásához sok sikert kívánok a nem túl fantáziadús fideszes politikusoknak".

Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, a Fidesz helyettes szóvivője azt mondta vasárnap délelőtti tájékoztatóján: az ellenzéki párt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a kormány és a Nemzetközi Valutaalap közötti megállapodást a készenléti hitelcsomagról, beleértve azokat a Magyarországról szóló titkos szakértői jelentéseket, amelyekről az IMF vezetői azt mondják, hogy csak a kabinet beleegyezésével lehetnek nyilvánosak.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×