eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megyeri híd: a világ röheje a bicikliút?

Nem elég, hogy a Megyeri híd megnyitásával gépjárművek tömege zúdulhat Újpestre, a helyi polgármester még a kerékpárosokat is letiltaná a hídról - aggódik a Magyar Kerékpárosklub. A szervezet kifogásolja, hogy Derce Tamás szerint "a világ röheje a bicikliút", mert a Megyeri-hídra autópályán lehet csak rámenni, autópályán pedig biciklistának nincs helye.

A Magyar Kerékpárosklub levelet írt Derce Tamásnak, Újpest polgármesterének. Arra kérik a polgármestert, hogy próbáljanak meg együttműködni a kerület kerékpáros közlekedési lehetőségeinek fejlesztésében.

Mint írják: olvasták a polgármester a Megyeri híd átadásával kapcsolatban adott nyilatkozatát. Ebben Derce külön kitér a hídon épített kerékpárút kérdésére, kijelentve, hogy: "a világ röheje a bicikliút. A Megyeri-hídra autópályán lehet rámenni, autópályán pedig biciklistának nincs helye. Fölösleges volt biciklis sávot csinálni. Ha a biciklisek át akarnak menni a budai oldalra, akkor azt is megtehették volna, hogy végiggyalogolnak a hídon."

Szeretnénk ezúton is néhány fontos tényre felhívni a polgármester figyelmét - olvasható az egyesület levelében:

1. A kerékpáros közlekedés fejlesztése nem csak a közvetlenül érintetteknek fontos, hanem a település/kerület lakóinak általában is. Ha a közlekedés fejlesztését irányító vezetőnek sikerül elérnie, hogy többen használják a kerékpárt közlekedésre, csökkenne az autóforgalom, javulna a környezet minősége.

2. Az Önök kerületének, amelyre a Megyeri híd megnyitásával sajnos különösen nagy gépjármű forgalom zúdul, kiemelten fontos, hogy ezt minden módon korlátozzák, fékezzék. Ennek egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja, hogy a hídon épült kerékpáros létesítményhez csatlakozva fejleszti intenzíven a kerület kerékpáros hálózatát. Ebben - amint már korábban Önnek személyes találkozónkon is jeleztük - szervezetünk szakemberei boldogan működnek együtt Önökkel.

3. A korábban Önöknek bemutatott kerületi hálózati javaslatunkban szereplő megoldások sajnos eddig nem jelentek meg a kerület közlekedési fejlesztéseiben. A most - az új híd miatt - jelentkező nagyobb gépjármű forgalom valószínűleg hatalmas környezet terhelés okoz a lakosságnak, ennek csökkentésé érdekében teszünk javaslatot a Megyeri út átalakítására. (mellékelve). Javaslatunk elsősorban a kerületben lakók érdekeit veszi figyelembe, csökkentve a lehetőségét a környék útjainak menekülő útvonalként való használatára.

Bízunk benne, hogy levelünk meggyőzi, igenis fontos egy település, kerület számára kiemelten fejleszteni a kerékpáros közlekedést!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×