eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Érvénytelen HospInvest-pályázat: Eger tárgyalna, a kórházvédők sztrájkolnak

Eger önkormányzata továbbra is kész tárgyalni a Markhot Ferenc Kórházról a megyei önkormányzattal - mondta a város polgármestere miután a Heves Megyei Bíróság jogerősen hatályon kívül helyezte azt a megyei határozatot, amely a HospInvest Zrt. kezelésébe adta a kórház működtetését. A kórházvédők ugyanakkor folytatják az éhségsztrájkot, és "egy pillanatra sem alszanak".

A Heves Megyei Bíróság hatályon kívül helyezte megyei önkormányzat azon határozatát, amely a HospInvest Zrt.-t nyilvánította az egri kórház vagyonkezelésére kiírt pályázat győztesévé. A cég pályázati dokumentációjához csatolt banki igazolás nem felelt meg a pályázati kiírásban foglaltaknak.

Eger város polgármestere az InfoRádiónak elmondta: van egy megkötött szerződés, amely érvénytelen pályázaton alapul.

Habis László hozzátette: a pályázat kiírása előtt a város vezetése azt ajánlotta a megyének, hogy egyeztessenek, tárgyaljanak és gondolkodjanak közösen a Markoth Ferenc Kórház stratégiájáról és fejlesztéséről - ez a javaslat a mostani bírósági ítélet után még mindig áll.

A megyei és a városi önkormányzatnak közösen kell meghatározni a jövőképet - mondta Eger első embere, aki szerint a város készen áll a minél előbbi tárgyalásra és egyeztetésre.

Példaként említett két egri intézményt, amelyeket a város és a megye közösen működtet. Az egri Gárdonyi Géza Színházat a két önkormányzat 50-50 százalékban finanszírozza, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárat pedig társulási keretek között működtetik együtt.

"Egy pillanatra sem alszunk"

Végig nekünk volt igazunk, mert azt mondtuk, hogy a vagyonkezelői szerződés érvénytelen - mondta az InfoRádiónak az egri kórházvédők képviselője.

Hegyaljai Judit hozzátette: most azt követelik, hogy a megyei önkormányzat bontsa fel a HospInvesttel kötött szerződést az érvénytelen pályázat miatt. Hangsúlyozta: folytatják az éhségsztrájkot a szerződés felbontása érdekében.

Hangsúlyozta: ha a megyei bíróság határozata alapján a megyei önkormányzat és a HospInvest nem mondja ki, hogy érvénytelen a szerződés, akkor azt bírósági úton kell megtámadni.

A kórházvédők már el is készítették az erre vonatkozó beadványt, amit néhány napon belül benyújtanak - mondta Hegyaljai Judit, aki közölte: egy pillanatra sem alszanak.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×