eur:
400.13
usd:
367.51
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

A választók nem bíznak a Gyurcsány-csomag sikerében

Kételyekkel fogadták a szavazók Gyurcsány Ferenc adó- és járulékcsökkentési elképzeléseit. A többség szerint ennek hatására nem fog csökkenni az adója - áll a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásában, amelyet a Magyar Televízió Az Este című műsorának megbízásából készítettek.

A Népszabadság pénteki száma által is közölt felmérés szerint a miniszterelnök által szerdán bejelentett adó- és járulékcsökkentési elképzelések hatékonyságát illetően még a szocialista párt szavazói is szkeptikusak: csak 12 százalékuk szerint hoz érzékelhető adócsökkentést a program.

Gyurcsány Ferenc terveivel kapcsán "a megkérdezettek több mint fele úgy gondolja, nem fog csökkenni az adója, és mindössze öt százalék véli azt, hogy az adóteher érzékelhetően kevesebb lesz" - írja a napilap.

A válaszadók 56 százaléka nem tartja valószínűnek, hogy kisebb adók mellett többen fognak adót fizetni; 34 százalék valószínűsíti, 10 százalék pedig nem tudja.

Az intézkedés hatására a feketegazdaság esetleges visszaszorulását 66 százalék nevezte valószínűtlennek. A megkérdezettek 66 százaléka szerint Gyurcsány Ferenc nem mond le akkor sem, ha nem fogadják el az adó- és költségvetési törvényeket.

A Szonda Ipsos által megkérdezett ötszáz személy kevesebb mint fele (48 százaléka) válaszolta azt, hogy a miniszterelnök által kínált megegyezés létrejötte "nem igazán valószínű".

Arra a kérdésre, hogy az SZDSZ megszavazza-e majd Gyurcsány Ferenc programját, 44 százalék azt mondta, "nem biztos, de valószínűleg meg fogja szavazni", 21 százalék pedig valószínűsíti. A válaszadók tizede vélekedett úgy, hogy a liberálisok biztosan nem fogják megszavazni.

Címlapról ajánljuk
Nem leszek másodhegedűs - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár
Folyamatos patthelyzet Ausztriában

"Nem leszek másodhegedűs" - kikosarazta a Szabadságpárt elnökét a regnáló kancellár

Noha a szeptember végi ausztriai parlamenti választásokon fölényes győzelmet arató radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke továbbra is a leghatározottabban magának követeli a kormányalakítást, koalíciós partner híján aligha lesz lehetősége erre, a szélsőjobboldalinak tartott párt vezetője hiába szólította fel Karl Nehammer kancellárt, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökét a koalícióban való másodhegedűs szerepének elvállalására, Nehammer hasonló határozottsággal nemet mondott.

Vitézy Dávid: azt üzenték a választók, ha marad is a főpolgármester, a dolgok nem mehetnek tovább úgy, mint eddig

Ki kell jönnünk abból a politikai mocsárból, ahol mindenkinek megvan a maga dumája, de a vége az, hogy a város akármelyik részére is nézünk, nem fejlődik – mondta Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője. Az InfoRádió n című műsorában beszélt a Fővárosi Közgyűlés feloszlatásának esélyeiről, a 15 perces városról és a HÉV-ek jövőjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×