eur:
400.09
usd:
367.04
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

Haladékot kért a HospInvest

A hatósági eljárások elhúzódása miatt 60 nappal meghosszabbíttatná a finanszírozási szerződés megkötésének szeptember 1-jei határidejét Egerben a HospInvest Zrt.

A Heves Megyei Hírlap azt írta: a cég augusztus közepén indította el az engedélyezési eljárást, miután a kórházi dolgozók többsége megkötötte a szerződést a HospInvesttel, így a társaság várhatóan október 1-jén veheti át a kórházat.

Benkár József megyei főjegyző a lapnak elmondta: a hosszabbításhoz közgyűlési jóváhagyás szükséges.

Kedden 40 Heves megyei civil szervezet közölte: támogatja az egri kórház vagyonkezelésének átadását. A fórumot összehívó Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöke azt mondta: a betegeket nem az érdekli, hogy ki működteti az intézményt, hanem az, hogy jó ellátást kapjanak. Bujdosó Sándorné hozzátette: azt kérik a dolgozóktól, hogy politizálás helyett gyógyítsanak.

A működtetési jog átadása ellen többször tiltakozott a kórházi dolgozók egy része, és a Fidesz.

Az ÁNTSZ szeptember közepéig dönt arról, hogy megadja-e az engedélyt a társaságnak a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház működtetésére.

Címlapról ajánljuk
Nagy-Britanniában kiadták a migránsbűnözési listát

Forró téma
Nagy-Britanniában kiadták a migránsbűnözési listát

Az időzítés nem tűnik véletlennek: a célegyenesbe érkezett a Konzervatív Párt vezetőválasztási versenye és az egyik forró téma: kiléptessék-e Nagy-Britanniát az Emberi Jogok Európai Bíróságából (ECHR). A testületet azzal vádolják, hogy megnehezíti a külföldi bűnözők kitoloncolását.

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságba kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×