eur:
385.49
usd:
354.3
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Kóka: Ha a kormány megbukik, nem az SZDSZ-t kell hibáztatni

Az SZDSZ azt várja, hogy a kormány hároméves gazdasági programjában legalább ezermilliárd forintos adó- és ugyanekkora mértékű állami kiadáscsökkentés szerepel - nyilatkozta a liberális párt frakcióvezetője a távirati irodának.

Kóka János felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök várhatóan augusztus 25-én, hétfőn hozza nyilvánosságra terveit. Szerinte most ki fog derülni, hogy a kormány kormányozni akar, vagy a miniszterelnök csak a túlélésre játszik.

A frakcióvezető hangsúlyozta: a kormánynak is be kell látnia, hogy Magyarországon fordulatra van szükség.

Kóka János hozzátette: egy komolyan vehető programnak legalább ezermilliárd forintos adócsökkentést és jelentős állami kiadáscsökkentést kell tartalmaznia. Kiemelte: a közelmúltban több párt, szakmai műhely is a liberálisokhoz hasonló javaslatokkal állt elő.

A párt korábbi elnöke a költségvetéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: ha a kormány a volt pénzügyminiszterek, szakértők, és az SZDSZ javaslatai ellenére sem akar gazdasági fordulatot és megbukik, akkor ezért nem a liberálisokat kell hibáztatni.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×