eur:
386.96
usd:
358.71
bux:
68917.55
2024. május 14. kedd Bonifác

Hátrányos megkülönböztetés érheti a szlovák rendszámmal közlekedőket

Hátrányos megkülönböztetésnek tartja az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, ha a Vám- és Pénzügyőrség csak a Szlovákiában regisztrált autók üzembentartóit vizsgálja, a Magyarországon más külföldi rendszámmal használt járművek esetében pedig nem végez ellenőrzést.

Szabó Máté ismét úgy fogalmazott: a szlovák és egyéb külföldi rendszámok megjelenése tünet, de a kiváltó körülményeken korábbi ajánlása nyomán se enyhítettek az illetékesek.

Az ombudsman egy korábbi vizsgálatában azt állapította meg, hogy sértheti a jogbiztonságot, ha több ezer külföldön regisztrált jármű van magyar tulajdonban, mivel az ilyen gépkocsikkal elkövetett szabálysértéseket, bűncselekményeket nehezebb felderíteni.

Szabó Máté közölte: megkereséseire nem kapott érdemi választ, így nincs hivatalos információja arról sem, hogy a VPOP milyen adatok alapján, és mely országokban regisztrált gépjárműveket vizsgál.

Az országgyűlési biztos szerint a magyar tulajdonosok, üzemben tartók a kevesebb adminisztráció és a kisebb költségek miatt regisztráltatják járművüket külföldön.

Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
A hazai akkumulátorgyártás szenvedése már jól látszik, Iváncsa lehet az első dominó

A hazai akkumulátorgyártás szenvedése már jól látszik, Iváncsa lehet az első dominó

Az iváncsai akkumulátorgyárat üzemeltető SK On több száz dolgozót, főként kölcsönzött munkaerőt és vendégmunkásokat bocsátott el váratlanul. A dél-koreai anyavállalat legutóbbi negyedéves jelentése szerint számos nehézséggel küzdenek, köztük az akkumulátorok iránti visszaeső kereslettel, valamint korábban a selejtráta visszafogása is nehézséget okozott a magyar üzemeikben. Eredetileg az idei év elején nyitották volna meg új magyar üzemüket, de ezt végül a második félévre halasztották. A koreai anyavállalatot időközben bóvliba vágta az S&P Global Rating, pont az akkumulátoripar gyengélkedése miatt, ami rossz előjel a magyar gazdaság számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×