eur:
385.47
usd:
354.4
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Máig lehet beadni a pótjelentkezéseket a felsőoktatásba

Szerdán jár le a pótfelvételi jelentkezések beérkezésének határideje. A tavaszi felvételi eljárás lezárultával 5535 betöltetlen államilag támogatott hely maradt; ezek mindegyike a felsőfokú szakképzésben vagy a mesterképzésben van.

Majdnem négyezer, a felsőfokú szakképzésben meghirdetett képzésre jelentkezhetnek szerdáig a tanulni vágyók, a mesterképzésben pedig 1557 hely várja azokat, akik a tavaszi jelentkezést elmulasztották vagy nem jutottak be sehova - mondta az InfoRádióban Horváth Orsolya, a Felvételi Információs Szolgálat munkatársa.

A jelentkezési lapoknak szerdáig kell beérkezni a választott intézménybe, így aki az utolsó pillanatra halasztotta ennek intézését, az postai úton már nem juttathatja el a kérvényt a képzőhelyre.

A tanulni vágyók most csak egyetlen intézmény egyetlen szakára jelentkezhetnek.

Alapképzésben sehol sem hirdetnek pótfelvételit államilag támogatott férőhelyre, a költségtérítéses helyek számáról pedig Horváth Orsolya nem tudott tájékoztatást adni, mint mondta, az a képzőhely kapacitásától függ.

Közölte azt is: a pótfelvételi eljárás keretében sehová sem vehetnek fel hallgatókat annál alacsonyabb pontszámmal, mint amennyi tavasszal kellett a bekerüléshez, azaz aki akkor nem nyert felvételt, az ugyanarra a szakra most sem fog bekerülni.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×