eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Egyre határozottabban hajt be az APEH

A Magyar Nemzet cikke szerint mintegy hetvenezerrel több végrehajtási intézkedést indított az APEH 2008 első félévében, mint a múlt év azonos időszakában. Lapszemle.

A Népszabadság arról ír, hogy pert fontolgatnak a Tokai márkanév használata miatt az Európai Unióval és Szlovákiával szemben a Tokaj-hegyaljai borvidék gazdái. A magyar termelők úgy vélik: a hasonló hangzású márkanevek a nemzetközi piacokon zavarják majd a tokaji borok értékesítését.

A szlovákiai oldalon készült tokaji borokkal szemben a magyar szakembereknek még mindig komoly kifogásaik vannak. Marcinkó Ferenc a Tokaji Borvidék Hegyközség Tanácsának elnöke elmondta: 1993-ban hazánk és az EU között kötetett megállapodás szerint a földrajzi eredetvédelem jogán Magyarországot illeti a Tokaji márkanév és annak minden származtatott formája. Ez alapján szűnt meg a francia és az olasz forgalmazás is.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy hozzávetőleg hetvenezerrel több végrehajtási intézkedést indított az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal 2008 első félévében, mint a múlt év azonos időszakában. Míg 2007 januárja és júniusa között 312 ezer intézkedést rendelt le, az adóhatóság, addig az idén az első hat hónapban 380 ezret - közölte a lap kérdésére az APEH végrehajtási főosztályának vezetője.

Várszegi György kiemelte: a korábbi időszakhoz képest jóval több alkalommal tiltotta le a munkabérekből a köztartozást az adóhatóság. Várszegi György kifejtette: a munkabérletiltások számának látványos emelkedése az APEH informatikai rendszerének korszerűsítésével magyarázható. Korábban akár hetek is eltelhettek, mire hosszas levelezések után az adhatóság hozzájutott valamennyi szükséges információhoz.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×