eur:
388.48
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Pingponglabda nagyságú jégdarabok is estek - a vihar pusztításai

Fákat döntött ki, villanyvezetékeket szakított le, tetőket bontott meg a vihar hétfőn több megyében, a felhőszakadást néhol jégeső kísérte. Egyes helyeken pingponglabda nagyságú jégdarabok zúdultak le az égből.

A Győr-Moson-Sopron megyei Bezenye-Paprét térségében jégeső pusztított, több centiméter átmérőjű jégdarabok zúdultak le, mintegy ötven ház megsérült - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője az MTI-vel.

Pesztenlehrer Lajos ezredes tájékoztatása szerint kitelepíteni egyelőre senkit nem kellett, de a művelődési házat előkészítik, hogy el tudják helyezni azokat, akiknek a háza beázás miatt esetleg lakhatatlanná válik.
A jégeső leverte a háztetőket borító cserepeket, ezeket ideiglenesen fóliával pótolják. A lakóknak a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók és önkéntes tűzoltók segítenek a mentésben, a védőfólia felhelyezésében - mondta az ezredes.

Észak-Borsodban fákat döntött ki, villanyvezetékeket szakított le, tetőt bontott meg, kéményt döntött le a vihar - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. László Antal tájékoztatása szerint Izsófalva, Edelény, Szuhakálló, Kazincbarcika és Múcsony településeket érintette a zivatar, a tűzoltókhoz folyamatosan érkeznek a bejelentések.

Tolna megyében is hatalmas felhőszakadás, jégeső pusztított. Rövid idő alatt nagy mennyiségű eső zúdult Szekszárdra, néhol két centiméter átmérőjű jégdarabokkal. A viharban gépkocsik rongálódtak meg és fák dőltek ki. A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Dunaföldvár környékéről is hasonló vihart jeleztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×