eur:
389.71
usd:
362.01
bux:
68457.88
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A magamutogatók és a rendbontók felejtsék el az Andrássy utat!

A rendbontók, magamutogatók és balhékeresők felejtsék el az Andrássy utat, keressenek maguknak "más csatateret" - írta Verók István, Terézváros polgármestere "a bajkeverőknek" címzett nyílt levelében. Az Andrássy út a világörökség része, az út és annak környéke több ezer ember otthona, ezért se nem játszótér, se nem csatatér - írja a polgármester.

A rendbontók, magamutogatók és balhékeresők felejtsék el az Andrássy utat, keressenek maguknak "más csatateret" - írta Verók István, Terézváros polgármestere "a bajkeverőknek" címzett nyílt levelében, amelyet hétfőn az MTI-hez is eljuttatott.

Az Andrássy út a világörökség része, az út és annak környéke több ezer ember otthona, ezért se nem játszótér, se nem csatatér, annak ellenére, hogy a hétvégén a demokrácia jegyében, a melegfelvonulással és annak ellentüntetésével "ismét ezt a szerepet szánták ennek a környéknek" - írta a VI. kerületi polgármester.

Verók István "felháborítónak és megdöbbentőnek" tartja, hogy "nincs jogszabály és nincs felelős személy se, aki felvállalná az ilyen események, rendezvények megakadályozását".

A Meleg Méltóság Menete szombaton az Erzsébet térről indult az Andrássy úton a Városliget felé. Ugyanebben az időben indult meg az ellentüntetők menete is az 56-osok teréről az Erzsébet tér felé; mindkét felvonulást rendőrök biztosították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×