eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Rászállnak a zsebtolvajokra a rendőrök

Együttműködik a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. annak érdekében, hogy minél biztonságosabb és jobban szervezett legyen az idei turisztikai évad.

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az idei turisztikai szezonban a rendőrök elsősorban a zseblopások, a turistákat megkárosítani szándékozó túlszámlázások ellen lépnek fel, térfigyelő kamerákkal ellenőrzik a Budai Várat, a Belvárost, a Hősök terét és a Városligetet, június végén - július elején pedig fokozottan figyelik Budapest turisztikailag frekventált területeit.

A rendőrfőkapitány hozzátette: a napokban 600 végzős rendőrtiszti főiskolai hallgató lépett munkába, így csökkent a létszámhiány Budapesten.

Fekete László, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. ügyvezetője elmondta: a BRFK-val közösen készítették el a Tájékozottan Budapesten című kiadványt, amelyet minden budapesti Touriform irodában, forgalmas csomópontokon, nagyobb beutaztató irodákban és kereskedelmi szálláshelyeken terjesztenek majd. A kiadvány 210 ezer példányban, 5 nyelven jelenik meg.

Az ügyvezető hozzáfűzte: a Sütő utcai Tourinform Irodában - ahova évente 350 ezer turista lép be - több idegen nyelven is beszélő rendőr teljesít majd szolgálatot, hozzájuk a külföldi turisták közvetlenül fordulhatnak panaszaikkal.

A sajtótájékoztatón felmerült az a kérdés, hogy a hétvégi éjszakai BKV-járatokon dolgozó ellenőrök viselkedése nem vet-e rossz fényt Budapestre. Ezzel kapcsoltban Ikvai-Szabó Imre elmondta: az ellenőrök oktatásban részesülnek.

A főpolgármester-helyettes beszámolt arról is, hogy a főváros évente több száz millió forinttal támogatja a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, és évi 1,8 milliárd forintot költenek turisztikai célú promóciós kiadványok terjesztésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×