eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Zugló sorompóval tiltaná ki a turistabuszokat a Városligetből

Sorompós beléptető rendszer kialakítását kezdeményezi a XIV. kerületi önkormányzat a fővárosnál, hogy így akadályozzák meg a Városligetet parkolónak használó turistabuszok behajtását - mondta Zugló polgármestere. Weinek Leonárd hozzátette: a kerület nemrég átadott egy telket a fővárosnak, ahová a tervek szerint mélygarázst építenének, ott parkolhatnának a buszok.

Sorompós beléptető rendszer kialakítását kezdeményezi a XIV. kerületi önkormányzat a fővárosnál, hogy így akadályozzák meg a Városligetet parkolónak használó turistabuszok behajtását - közölte Weinek Leonárd, Zugló polgármestere.

A zuglói önkormányzat három sorompót állíttatna fel a a Városligetben: egyet a Dvorák sétányon, egyet az Olof Palme sétányon, egyet pedig a Zichy Mihály úton.

A sorompók felállítására azért lenne szükség, mert a számtalan parkoló turistabusz kipufogógázát kénytelenek belélegezni a pihenni vágyók, biciklisták, kisgyerekesek - mondta a polgármester, hozzátéve: a menetrend szerint járó trolibuszok és az engedéllyel rendelkezők továbbra is behajthatnának.

A kerület nemrég átadott egy telket a fővárosnak, ahová a tervek szerint mélygarázst építenének, ott parkolhatnának a buszok - emelte ki Weinek Leonárd.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×