eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Névtelenséget kértek a BKV vezérigazgatói posztjára pályázók

Holnap nyitják fel közjegyző jelenlétében a hétfői határidőig a BKV vezérigazgatói posztjára beérkezett 14 pályázatot. A pályázók nagy része névtelenséget kért az elbírálás ideje alatt, néhány lehetséges jelentkező neve azonban felmerült.

Közjegyző előtt, holnap bontják fel a Főpolgármesteri Hivatalban a BKV vezérigazgatói posztjára aspirálók pályázati borítékait. A május 27-én kiírt pályázatra, a hétfői leadási határidőig 14 pályázat biztosan érkezett, postán még újabbak is befuthatnak. A pályázók többsége nem tüntette fel nevét a borítékon, a BKV sajtóirodájának közlése szerint sokan a pályázat teljes elbírálása alatt anonimitást kértek.

Találgatások megjelentek a sajtóban. Több orgánum szerint a lehetséges jelöltek között van Kocsis István, Futó Sándor, és Devecz Miklós is.

Kocsis István a Horn-kormány alatt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt vezérigazgató-helyettese, majd 1998-tól vezérigazgatója volt. Õ írta alá a Tocsik Mártával kötött, később nagy vihart kavaró szerződést. 2005-ig a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója volt, ezután került a Magyar Villamos Művek élére, ahonnan idén márciusban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök menesztette.

Futó Sándor jelenleg Tótfalusi Györgynek, a BKV igazgatótanácsi elnökének a koordinációs tanácsadója, az elektronikus jegyrendszer projektvezetője.

Devecz Miklós vezetői pályafutását a Flextronics vezérigazgatójaként kezdte, majd a MÁV személyszállítási igazgatójaként folytatta. Később a 4-es metró számos állomását és az M0-s északi hídját is építő kivitelező céghez, a Hídépítő Rt-hez került, ám az idén januárban történt tulajdonosváltás után elhagyta a céget.

A jelentkezőkről első körben egy háromfős grémium állít fel sorrendet, javaslatukat várhatóan július 29-ig terjesztik elő a Fővárosi Önkormányzat gazdasági bizottságának, amely e hónap végén dönt az új vezérigazgató személyéről. A kinevezés augusztus 1-től 5 évre szól.

Antal Attilát, a cég korábbi vezérigazgatóját pályázat nélkül, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes személyes javaslatára nevezték ki 2007 januárjában. Antal Attila saját kérésére, egészségi okokra hivatkozva idén április 15-én távozott posztjáról. A céget azóta Balogh Zsolt vezeti, akinek megbízatása a nemzetközi pályázat eredményes lezárásáig, de legkésőbb december 30-ig tart.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×