eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Az igénylők harmada jogosulatlan a gázártámogatásra

A 2007-es gázártámogatást igénylők csaknem egyharmada jogosulatlanul vette igénybe a támogatást - ez derül ki a Magyar Államkincstár ellenőrzéseiből. A kincstárhoz közel kétmillió igénylés érkezett be idén, és 100 ezren számíthatnak a jogosultság ellenőrzésére, ami szeptemberben kezdődhet meg.

Még a 2007. évi ellenőrzések befejezése van folyamatban, a 2008. évi gázártámogatások megállapításával kapcsolatos ellenőrzések ezt követően, szeptember környékén kezdődhetnek - mondta az InfoRádiónak a Magyar Államkincstár főosztályvezetője, aki hozzátette: már közel 200 ezer tavalyi ügyet vizsgáltak meg, ezeket szeretnék teljesen lezárni.

Dani Csaba elmondta: arányaiban a vizsgált ügyek mintegy 30 százalékában fedeztek fel jogosultságot érintő eltérést.

Akik fennakadtak a szűrőn, azoknak vissza kell fizetniük az igénybe vett támogatás összegét, és késedelmi kamatot is kell fizetniük - közölte a Kincstár főosztályvezetője.

Idén 1 millió 842 ezer igény érkezett be, hiánypótlásra pedig 600 ezer ügy szorult. Ez mintegy egyharmada az összes igénynek, de a hiánypótlások többsége is megtörtént már - mondta Dani Csaba, hozzátéve: a Magyar Államkicstár közel 100 ezer igénylőt fog ellenőrizni idén.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×