eur:
388.81
usd:
361.79
bux:
67944.21
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Visszavásárolja az állam a Hadrianus-palotát

Hozzájárult a Hadrianus-palota állami visszavásárlásához a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács. A testület a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-t arra kérte: helyezze letétbe a műemlék megszerzéséhez szükséges 1 milliárd 27 millió forintos vételárat.

Visszavásárolja az állam a Hadrianus-palotát. A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács hozzájárult a Hadrianus-palota állami visszavásárlásához.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács ülése után kiadott közlemény szerint az aquincumi helytartó palotájának harmadik kerületben lévő romjai az állam kizárólagos tulajdonában lévő műemlékek közé tartozik.

A Hajógyári Sziget Vagyonkezelő Kft. a tulajdonában lévő ingatlanra 5 évre szóló opciós adás-vételi szerződést kötött 2003-ban a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács intézkedett arról is, hogy a budapesti, második kerületi Klebelsberg kastély tulajdonjogát is meg kell szerezni az állam javára.

Az épület jelenleg az Ingatlanbank Nemzetközi Ingatlanhasznosító és Forgalmazó Zrt. tulajdonában van. A pénzintézet. április 14-én jelezte, hogy azt kész elcserélni egy Budakeszi úti ingatlanra.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×