eur:
388.81
usd:
362
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Jót tesz mindez az internethasználat terjedésének?

Tiltakozik az internetadó bevezetése ellen az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete. A legnagyobb hazai távközlési vállalatokat tömörítő szervezet közölte: álláspontja szerint az internet-hozzáférés megadóztatása nehezítené a digitális írástudatlanság felszámolására tett piaci és kormányzati törekvéseket.

Az egyesület közleményében azt írta: az információhoz jutás olyan alkotmányos alapjog, amelyet nem szabadna adminisztratív eszközökkel korlátozni, így azt is elfogadhatatlannak tartják, ha a jogszabály olyan módon lépne életbe, hogy a befizetett járulék 50 százalékát visszakapná az ágazat.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium javaslata szerint valamennyi internet-hozzáférési szolgáltatás árbevétele után 0,8 százalék kulturális járulékot kellene fizetnie a szolgáltatóknak.

A pénzt a Nemzeti Kulturális Alap kapná. A tervezetet több országgyűlési bizottság is támogatta, a gazdasági tárca ugyanakkor úgy véli: az új járulék bevezetése megnehezítené a hazai internethasználat elterjedését, és csökkentené a hazai vállalkozások versenyképességét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×