eur:
388.96
usd:
361.91
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Egyszerűbbé válhat az örökbefogadás

Egyetértés van a parlamenti pártok között abban, hogy könnyebbé, egyszerűbbé kell tenni az örökbefogadást. Az ehhez szükséges jogszabályváltozásokról Szili Katalin házelnök és Török Zsolt szocialista képviselő kezdeményezésére ötpárti tárgyalásokat kezdenek. A jogalkotási munka májusban kezdődhet, és részt vesznek benne a szakmai szervezetek is.

Az öt parlamenti párt, bizonyos feltételekkel ugyan, de támogatja, hogy egy, az örökbefogadást egyszerűbbé, gyorsabbá és átláthatóbbá tévő jogszabály szülessen - mondta az InfoRádiónak Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő.

A jogszabályt a már meglévők átalakításával hoznák létre - közölte a politikus, aki szerint az ötpárti tárgyalásokra már májusban sor kerülhet. Török Zsolt úgy véli, lehetséges, hogy még a tavaszi ülésszak végéig sikerül elfogadni a kormány és a Parlament feladatait tartalmazó országgyűlési határozatot.

A politikus közölte: a tervek szerint egyebek mellett módosítanák a polgári perrendtartásról szóló és a családjogi törvényt; a munkajogi szabályokon úgy változtatnának, hogy azoknak a pároknak, akik örökbefogadási folyamaton mennek keresztül "hasonló védettséget biztosítsanak", mint a kismamáknak.

Konszenzust szeretnének kialakítani abban is, hogy azok, akik fogyatékossággal élő, vagy idősebb gyermeket fogadnak örökbe, valamilyen magasabb szintű támogatásban részesüljenek - tette hozzá Török Zsolt.

Az előkészítési folyamatban a szakmai szervezetek, szakszolgálatok is részt vesznek - jelentette ki a szocialista országgyűlési képviselő.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×