eur:
388.62
usd:
361.44
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Egyre többen ítélik meg negatívan a kormány munkáját

Nem változott érdemben az MSZP és a Fidesz támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók körében - derül ki a Századvég-Forsense legfrissebb közvélemény-kutatásából. A választásokon részvételüket biztosnak ígérő, pártot is választó megkérdezettek 69 százaléka voksolna a Fideszre, 19 százaléka pedig az MSZP-re, ha most rendeznék a voksolást.

Soha nem volt még ilyen szűk az MSZP támogatóinak bázisa. A Fidesz esetében a kérdés az, hogy képes-e huzamosan 30 százalék felett tartani a támogatók körét, vagy csak átmeneti kitörésről van szó.

A biztos pártválasztók 69 százaléka támogatja a legnagyobb ellenzéki pártot, míg 19 százalékuk MSZP-szimpatizáns.

Az MDF ebben a körben 5, az SZDSZ 4 százalékon áll. A teljes népesség körében nőtt a két nagy párt közötti különbség; a Fidesz szimpatizánsainak tábora 2 százalékponttal 32 százalékra emelkedett, a szocialistáké ugyanennyivel csökkenve, történelmi mélypontra, 10 százalékra mérséklődött.

A felmérés szerint február óta 12 százalékponttal, 72 százalékra emelkedett a kormány tevékenységét negatívan értékelők aránya, miközben a válaszadók 30 százaléka továbbra is mindkét politikai oldallal elégedetlen.

A kormány távozását most 55 százalék támogatná, hatalmon maradását pedig a korábbinál többen, 45 százalék tartja veszélyesebbnek, mint az ellenzéki kormány létrehozását.

Az április 10-e és 17-e között, 1000 ember megkérdezésével készített elemzés hibahatára plusz-mínusz 3,1 százalék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×