eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Újpesten kötött ki a metróépítésből származó sitt

A 4-es metró Népszínház utcai épülő megállójából származik az a vélhetően illegálisan lerakott hulladék és föld, amelyre kedden hívta fel a figyelmet az újpesti polgármester. A DBR Metró Projekt Igazgatóság helyettes vezetője nem tudja, volt-e joga a föld elszállításával megbízott cégnek az eredetileg kijelölt helyett Újpestre vinni azt.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság a BPV Metro 4 Kkt.-vel szerződött a Népszínház utcai metrómegálló kivitelezésére - tájékoztatta az InfoRádiót a szervezet helyettes vezetője, hozzátéve: a megállapodásban komoly feltételeket szabtak a kitermelt föld elhelyezésére.

A BPV Metro 4 Kkt. a föld elszállítására a Kres-Bau Kft.-vel kötött szerződést, amelyben megmaradtak a projektigazgatóság áldal szabott kemény feltételek. A megállapodás szerint a kitermelt földet egy mogyoródi telephelyre kellett volna szállítani, a cég azonban máshová vitte azt - mondta Olti Ferenc.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság helyettes vezetője hozzátette: nem tudják, hogy a Kres-Bau Kft.-nek - amelynek vezetője jelenleg külföldön tartózkodik - volt-e joga ahhoz, hogy ne az eredetileg kijelölt helyre szállítsa a földet, de felszólították a BPV Metro 4 Kkt.-t arra, hogy tisztázza a kérdést.

A kitermelt földet és törmeléket újpesti területre rakták le. A városrész polgármestere szerint a sitt elszállítása és a terület rendbehozatala 100 millió forintba is kerülhet, Derce Tamás ezért büntetőfeljelentést tesz az ügyészségen, a metróépítő társaságtól pedig kártérítést kér.

Olti Ferenc úgy véli: ha a földszállításra szerződött cég esetleg megszűnne, az ügyben akkor sem a DBR Metró Projekt Igazgatóság lenne a felelős, hanem annak alvállalkozója, a BPV Metro 4 Kkt. A társaságnak ugyanis felelősségbiztosítása és jól teljesítési bankgaranciája van a megbízó felé, vagyis helyt kell állnia, ha felelősségi körében hiba történik.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×