eur:
388.95
usd:
361.88
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Nincs közeledés és a BKV vezetés és a szakszervezetek között

Nem közeledtek az álláspontok a BKV vezetése és az érdekképviseletek közötti újabb egyeztetésen - mondta a sztrájkbizottság egyik szóvivője.

Nemes Gábor közölte: nem változtak követeléseik, de úgy vélik, hogy tárgyalópartnereiknek nincs is felhatalmazásuk azok teljesítésére.

Hangsúlyozta: a következő találkozóra várják a szombati, a főváros és a kormány közötti megállapodást elfogadó politikusokat. Demszky Gábor főpolgármester és Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára a hétvégén arról állapodott meg, hogy a kormány segítségével még az idén 10-12 milliárd forintnyi előfinanszírozáshoz jut a közlekedési vállalat.

Az érdekképviseletek akkor azt közölték, hogy a BKV-nak legalább 18 milliárd forintra lenne szüksége.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság egyik szóvivője korábban az InfoRádióban azt mondta: még nincs végleges döntés, de ebben a hónapban valószínűleg már nem lesz újabb munkabeszüntetés a BKV-nál.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×