eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ingatlancéghez igazolt Kuncze Gábor

Kuncze Gábor felügyelőbizottsági elnök lesz egy ingatlanfejlesztő cégnél. A társaság vezetőjének közleménye szerint azonban az SZDSZ volt elnöke csupán 2010-ben vonul vissza végérvényesen a politikától.

Kuncze Gábor márciustól visszatért eredeti mérnöki végzettségéhez, és elvállalta a Bia Zrt. felügyelőbizottságának elnöki posztját - olvasható Pimper Richárd, a cég vezérigazgatójának kedden a távirati irodához eljuttatott közleményében.

Tervei szerint azonban a politikától végérvényesen csak 2010-ben vonul vissza az SZDSZ volt elnöke - teszi hozzá a cégvezető.

A Bia-Prjekt Ingatlanforgalmazó Zrt. a Deutsche General Bau csoport infrastruktúrafejlesztő leányvállalata.

A Deutsche General Bau 2006-ban nyerte el a Biatorbágy és Törökbálint közötti Tópark-projekt első fejlesztési ütemén belül kialakításra kerülő, nettó 70 ezer négyzetméter alapterületű irodapark, és nettó 107 ezer négyzetméter alapterületű bevásárlóközpont generál-kivitelezési feladatait.

"Ez számomra szakmai szempontból nagyon vonzó, emellett a beruházás későbbi gazdaságpolitikai hatásai is foglalkoztatnak. Ezért döntöttem úgy, hogy elfogadom a felkérést, és nagy örömmel veszek részt a projekt sikeres megvalósításában" - jelentette ki a közlemény szerint Kuncze Gábor.

Az InfoRádió keresi a volt pártelnököt az ügyben.

Konrád György Kossuth-díjas író, az SZDSZ alapító tagja múlt hét szerdán az egyik kereskedelmi televíziónak úgy nyilatkozott: ha Kuncze Gábor újra hajlandó lenne vállalni az SZDSZ elnöki posztját, az nagyszerű lenne a párt szempontjából.

A pártelnöki posztról tavaly távozott Kuncze Gábor másnap a távirati irodának mindössze annyit mondott: nagyon tiszteli Konrád Györgyöt, de nem tervezi az általa javasoltakat.

Kóka János jelenlegi szabad demokrata pártelnök múlt csütörtökön mondta, hogy már 2007-ben is igyekezett meggyőzni Kuncze Gábort a folytatásról, hiszen az SZDSZ-nek továbbra is szüksége volna az ő higgadtságára és politikai tapasztalatára.

Már aláírásgyűjtés is indult, amelynek szervezői arra kérik a Konrád György felvetésével rokonszenvezőket, hogy egy elektronikus levél elküldésével jelezzék támogatásukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×