eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Kétszázmilliós fejlesztés az egri kórházban

Kétszázmillió forint értékű informatikai és műszerfejlesztést hajtott végre az elmúlt időszakban az egri kórház a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében, illetve saját forrásból - közölte az intézmény sajtószóvivője.

A Humán-erőforrás Fejlesztési Program 172 millió forintos támogatása nyomán megújult az intézmény informatikai rendszere, így a vizsgálatok eredményét immár elektronikus úton juttathatják el egymáshoz a szakorvosok.

Emellett új csúcskategóriás ultrahang-berendezést állítottak üzembe a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán. A 22,5 millió forint értékű készülék alkalmazásával, a magzati szív és keringés megbízható diagnosztikája mellett, új, korábban nem elérhető vizsgálatok is lehetővé válnak. A mozgó, háromdimenziós képek sokkal plasztikusabbak, több kiegészítő információval szolgálnak a magzati fejlődési rendellenességek felismeréséhez - közölte a referens.

A műszerbeszerzéssel párhuzamosan, 3,2 millió forint ráfordításával, sor került az ultrahang-laboratórium felújítására és átalakítására, új orvosi és nővéri szobák kialakítására is - mondta Szegei Erzsébet.

Az intézményt üzemeltető Heves Megyei Önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti az 1300 dolgozót foglalkoztató Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházat, ugyanakkor a cég még nem vette át az intézmény üzemeltetését.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×