eur:
389.44
usd:
361.52
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az utolsó szó: lesz BKV-sztrájk

Elutasították a BKV-nál működő érdekképviseletek a főváros garanciavállalását az esti egyeztetésen, és megtartják a pénteki, egész napos sztrájkot.

Az újabb tárgyalási fordulót azután hívták össze, hogy Hagyó Miklós szocialista és Ikvai-Szabó Imre szabad demokrata főpolgármester-helyettes közölte: garanciát vállalnak a közlekedési cég gazdasági problémáját megoldó terv kidolgozására.

A BKV korábban azt ajánlotta, hogy egyeztetést kezd a szakszervezetekkel a paraméterkönyv új változatáról, és bevonja az érdekképviseleteket a BKV hosszú távú finanszírozásáról a főváros és a kormány képviselőivel tervezett tárgyalásokba. A társaság emellett vállalta, hogy lemond a decemberben bejelentett csoportos létszámcsökkentésről.

A cég vezetése cserébe a pénteki, egész napos sztrájk lemondását kérte a szakszervezetektől, valamint, hogy augusztus végéig ne hirdessenek újabb munkabeszüntetést.

A BKV-sztrájk idején üzemkezdettől üzemzárásig nem közlekednek a járművek, így a munkabeszüntetés az éjszakai járatokat nem érinti. Napközben az alvállalkozók által üzemeltetett járművek közlekednek, a Volánbusz és a MÁV-START pedig elfogadja a BKV-bérleteket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×