eur:
389.32
usd:
363.98
bux:
68107.49
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Bajnai: Spekuláció a csúcstárca létrehozásának híre

Spekulációnak tartja Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter azt a sajtóinformációt, hogy az SZDSZ a koalícióból való távozása után tárcát váltana, és a mostani gazdasági tárca élére kerülne, amely csak tisztán a fejlesztés- és gazdaságpolitikával foglalkozna.

A Népszabadság szerint csúcsminisztériummá válhat a jelenlegi gazdasági tárca, amely május 1-je, azaz az SZDSZ kormányból való kiválása után a fejlesztéspolitikai ügyeket is koordinálhatja. A lap szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök már tárgyalásokat folytat a kormány lehetséges átalakításáról, a csúcsminiszteri székbe pedig Bajnai Gordon jelenlegi önkormányzati és területfejlesztési miniszter ülne.

A miniszter azonban mindezt az InfoRádióban csak spekulációnak nevezte, hozzátéve: ha a miniszterelnök úgy dönt, hogy átalakítja kormányát, akkor ezt majd ő hozza nyilvánosságra.

Elmondta azt is: a jelenlegi belpolitikai helyzet nem gátolja az európai uniós források kifizetését, a fejlesztéseket. Hozzátette azonban: az lenne a jó, ha mihamarabb stabilitás lenne a minisztériumokban, hogy zavartalan legyen velük az együttműködés.

Azt Daróczi Dávid kormányszóvivő is megerősítette az InfoRádióban, hogy folynak a tárgyalások a kormány struktúrájának esetleges átalakításáról, a szakértők között van Sárközi Tamás jogászprofesszor is.

Mint azt elmondta, előbb azonban azt kell tisztázni, hogy a kormány milyen konkrét intézkedéseket akar végrehajtani a következő két évben, majd ehhez kell szabni a struktúrát.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×