eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Lesz mit magyarázni: újabb Gyurcsány-baki

Wermer András marketingstratéga, a Fidesz volt tanácsadója szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök évértékelő beszédének témái távol állnak az emberek valódi problémáitól. Braun Róbert szakértő, az MSZP volt tanácsadója szerint hiba volt, hogy a miniszterelnök nem foglalkozott a népszavazással.

Általában ahhoz a világhoz próbálunk beszélni, amely a fejünkben létezik. Az a kérdés, hogy milyen világ van Gyurcsány Ferenc fejében, amikor egy ilyen beszédet mond? - tette fel a kérdést a marketingstratéga.

Wermer András szerint ma egy politikus fejében a népszavazás az egyes számú probléma, az embereknek viszont nem, őket személyes sorsuk alakulása izgatja.

Az a megdöbbentő, hogy ez a beszéd egyik irányba sem indult el, hanem olyan problémák megoldásával foglalkozott, amelyek Gyurcsány Ferenc világában vezetők - tette hozzá.

A munka és a tudás említése még rendben is lenne, hiszen kapcsolódik a referendumhoz. Gondoljunk azonban bele, hol vannak azok az emberek, akik az új tulajdonukat az államtól veszik majd meg? - kérdezte a szakértő.

Ez távol áll a mai emberek problémájától. Olyan megoldás, amelyhez még nem sikerült megtalálni a problémát - jelentette ki Wermer András.

Hozzátette: a kormányfő azt mondta, hogy több százezer forintért akár százezres tulajdonhoz is juthatunk.

Ez valószínűleg egy baki volt. Egyébként az egész beszéd csupa baki volt. Szinte minden mondatban volt két-három baki, mintha a kormányfő korábban nem is olvasta volna a szöveget. Ezt nem feltételezem róla. Valamilyen probléma van a szöveg és az ő általa reálisnak talált szöveg között - jelentette ki.

Braun: hiba volt a népszavazás kérdésének kerülése

Braun Róbert szerint Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében valóságos problémákra nehezen értelmezhető válaszokat adott.

Orbán Viktor valóságos problémákra lehetséges válaszokat adott - tette hozzá a Fidesz-elnök évértékelőjére hivatkozva.

Úgy érzem, Gyurcsány Ferenc messze volt a valóságtól, amikor olyan problémákat vázolt, amelyek nagyon távol vannak a mai emberek gondjaitól - mondta a szakértő.

Braun Róbert szerint hiba volt, hogy a miniszterelnök nem foglalkozott a népszavazással, hanem helyette bonyolult kérdéseket fejtegetett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×