eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A pénz nyomában: hova tűnt kétezer milliárd forint?

A Magyar Nemzet közlése szerint a MÁV vagyongazdálkodását vizsgálja az Állami Számvevőszék (ÁSZ). A vasúthatóság elnöke közölte, hogy az ÁSZ adatai szerint 1993 és 2006 között a vasúttársaság 2.000 milliárd forintos tőkevesztést szenvedett el.

Antal Dániel szerint a Postabank példája azt mutatja, hogy utólag, büntetőjogi eszközökkel rendkívül nehéz a pénz a nyomára jutni, a felelős megtalálása pedig még reménytelenebb. Ennél fontosabbnak vélte, hogy a rendelkezésre álló uniós pénzeket nem a legfontosabb célokra költik el a MÁV-nál.

A Népszabadság szerint Budapesten általános panasz, hogy egyre csökken a tömegközlekedéssel utazók száma, a BKV tavalyi teljesítményéről szóló beszámoló szerint azonban az utasszám az előző esztendőben másfél százalékkal emelkedett. A beszámolót ma tárgyalja meg a közlekedési vállalat igazgatósága.

A legmarkánsabb növekedést, 2,5 százalékot a trolikon tapasztalták, e járművekkel tavaly csaknem 77 millióan utaztak. Meglepőnek tűnik, hogy még a buszokon is 2 százalékkal nagyobb volt az utasok száma, mint egy évvel korábban.

Villamoson másfél, metróval 0,9, a földalatti járatain pedig 0,7 százalékkal utaztak többen, mint az előző esztendőben.

Az utasszám-növekedés tudatában elfogadhatatlan bármiféle tervezett teljesítménycsökkentés és járatrikítás - nyilatkozta Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület vezetőségi tagja.

A Világgazdaság azt írja, hogy az előzetes adatok szerint bő egytizedével visszaesett tavaly a magyarországi bankok összesített, adózott eredménye. Erre ebben az évtizedben még nem akadt példa.
A pénzügyi felügyelet számsorai szerint a szektor által produkált, 316,5 milliárdos profit hozzávetőleg 40 milliárddal marad el a 2006-ostól.

A visszaesésben - egyéb tényezők mellett - komoly szerepet játszhatott az is, hogy a piaci szereplők nagy erőforrásokat fektettek be értékesítési hálózatuk bővítésébe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×