eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Horn: "Aki bedől a szocialista demagógiának, szavazzon igennel"

Az SZDSZ kampányfőnöke szerint a népszavazási plakátjukon nem a tiltott önkényuralmi jelképnek számító ötágú csillag van. A kisebb részben eltakart csillag ugyanis nem ötágú.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő az InfoRádióban azt mondta: nem tettek tiltott önkényuralmi jelképet a népszavazási plakátjukra. Csupán jelzés értékűen helyeztek el azon egy jelet, amely emlékeztetheti az embereket a szocialista időkre.

Ezzel azt akarják kifejezni, hogy a Fidesz a vizitdíjról, a kórházi napidíjról valamint a tandíjról tartandó népszavazással az ingyenesség hamis kádári illúzióját kelti.

Bár a törvény nem tesz különbséget az alapján, hogy egy tiltott önkényuralmi jelképet milyen célból használnak - azt mindenképpen tiltja -, Horn Gábor azt mondta: a vörös csillagra emlékeztető jelet a múlt felidézésére és elítélésére szánják, és nem annak méltatására.

Mint mondta, "aki bedől az állami gondoskodásnak, a szocialista demagógiának, a van ingyen ebéd című hazugságnak, az menjen el és szavazzon igennel, aki nem ebben gondolkodik, az szavazzon nemmel. Erről szól ez a jelkép" - mondta Horn Gábor.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×