eur:
389.73
usd:
363.95
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fizetést kapnak a csődhelyzetben lévő tiszaderzsi önkormányzat alkalmazottai

Megkapják elmaradt decemberi fizetésüket a tiszaderzsi önkormányzat alkalmazottai, miután a csődhelyzetben lévő falu pénzügyi gondnoka engedélyezte, hogy az állami támogatásból kifizessék őket.

Hozzájutnak decemberi elmaradt bérükhöz a tiszaderzsi önkormányzat alkalmazottai, miután a pénzügyi csődhelyzetben lévő településre a bíróság által kijelölt pénzügyi gondnok engedélyezte a beérkezett állami támogatásból a kifizetést - közölte Tarjáni-Nagy Sándor, a falu adósságrendezésével megbízott Mátraholdig Zrt. képviselője.

A Tiszaderzsre hivatalosan január 8-án kijelölt pénzügyi gondok elmondta: feladata, hogy áttekintse az önkormányzat adósságait, és a rendelkezésére álló pénzből segítse elő a helyhatóság számára kötelező szolgáltatások működtetését, így például az egészségügyi és szociális ellátást vagy a közvilágítás zavartalanságát.

Tarjáni-Nagy Sándor hozzátette: ellenjegyzése nélkül az önkormányzat egyetlen forintot sem fizethet ki. A Mátraholdig Zrt. képviselője tájékoztatása szerint a helyhatóságnál megtették az adósságrendezési eljárás első lépéseit.

Így megalakult a pénzügyi bizottság, megkezdték a pénzügyi reorganizációs terv és az úgynevezett válságrendelet elkészítését.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×