eur:
385.35
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

A jobboldali polgármester-jelölt nyert Törökbálinton - a nap hírei

Ausztriában súlyosan megsérült 4 magyar állampolgár, amikor autójuk felborult a semmeringi autóúton. Újabb dunántúli kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. Csehországban szívműködési zavarok miatt kórházba vitték Václav Havel volt államfőt. A nap hírei 2008. január 20-án, vasárnap.

Egy magyar család súlyos balesete Alsó-Ausztriában

Alsó-Ausztriában súlyosan megsérült 4 magyar állampolgár, amikor autójuk felborult a semmeringi gyorsforgalmi úton. A síelni induló család gépkocsija eddig ismeretlen okból tért le az útról.

A baleset legsúlyosabb sérültje egy 7 éves kislány, akit koponyasérülés gyanújával mentőhelikopterrel vittek egy bécsi kórházba. A család többi tagját a neunkircheni kórházban ápolják, a 44 éves apát ágyékcsigolya-, a 33 éves anyát kéz-, és lábtöréssel, míg 6 éves fiukat agyrázkódással.

Közben súlyos fejsérüléssel vittek kórházba egy magyar lányt az annabergi sípályáról. A 17 éves fiatal lesiklás közben elesett és egy facsoportba csapódott.

Vasárnaptól azonnal elveszik az ittas vezetők jogosítványát

A helyszínen elveszik az ittas vezetők jogosítványát a vasárnaptól érvényes új szabályozás értelmében.

Jámbor István, az ORFK Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban hangsúlyozta: az eddigieknél szigorúbb rendeletre azért volt szükség, mert a balesetek csaknem 10 százaléka ittas vezetés miatt történik.

81 millió fortint általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosításra

A nem végleges adatok alapján tavaly több mint 81 millió forintot fizettek ki az állam által finanszírozott általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosításra.

Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte: a 2003-ban bevezetett intézkedéssel a kiszámíthatatlan, előre nem látható helyzetekben segítenek a családoknak.

Fidesz-kifogás a Magyar Posta kerékpárbeszerzése ügyében


A kerékpárbeszerzésre kiírt pályázat nyertesével kötött szerződés nyilvánosságra hozatalát kéri a Magyar Postától a Fidesz.

Balsai István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta: azt kifogásolják, hogy a cég darabonként több mint 200 ezer forintért akar 4800 kerékpárt vásárolni, míg a legnagyobb magyar forgalmazó 50 ezer forintért tudta volna szállítani a járműveket.

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője válaszában közölte: a végösszegben már az 5 éves karbantartás költsége is benne van.

A jobboldali polgármester-jelölt nyert Törökbálinton

Turai István, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást Törökbálinton, a másik induló, az MSZP és a Civil Fórum Egyesület által támogatott Keller László eddigi polgármester előtt.

A részvételi arány 51,63 százalékos volt. A Pest megyei Törökbálinton azért tartottak időközi választást, mert az ellenzéki többségű képviselőtestület tavaly október 25-én feloszlatta magát.

Látogatási tilalom a kaposvári kórházban


Újabb dunántúli kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az országos influenzajárvány miatt. Már a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház legtöbb osztályán sem fogadhatnak látogatókat a betegek.

Falus Ferenc országos tisztifőorvos szerdán jelentette be, hogy országos méretűvé vált az influenzajárvány, miután hétről-hétre megkétszereződik a betegek száma.
VEKE: Nem lehet hozzájutni az éjszakai BKV-jegyekhez

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint a BKV ígérete ellenére nem lehet hozzájutni az éjszakai járatokra érvényes drágább, 350 forintos jegyhez.

A szervezet az első 3 hét tapasztalatai alapján hangsúlyozza: a felszíni jegyautomatákban nincs éjszakai jegy, amely a járművezetőknél sem kapható, a pénztárak pedig zárva vannak éjjel.

Az egyesület úgy véli: felmerül a gyanú, hogy BKV szándékosan nem árulja a speciális jegyeket, hogy később, a fizetőképes kereslet hiányára hivatkozva, ritkíthassa a járatokat.

Megkezdődött a Biblia éve

Az ökumenikus imahetet megnyitó ünnepséggel hivatalosan is megkezdődött a Biblia éve. Az egyházak közeledését szolgáló imahetet Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke igehirdetéssel, Bábel Balázs, kecskemét-kalocsai érsek szentbeszéddel nyitotta meg Budapesten, a Pozsonyi úti református templomban.

D. Szebik Imre evangélikus püspök, a Magyar Bibliatársulat elnöke a Biblia éve alkalmából arról beszélt, hogy a kezdeményezés célja a szentírás olvasásának népszerűsítése, és a keresztény erkölcsiség javítása.

Támogatás a pápának

A római Szent Péter téren több tízezren biztosították támogatásukról XVI. Benedeket a hagyományos pápai úrangyala imádság előtt. Korábban a katolikus egyházfő a diákok és a tanári kar egy részének tiltakozása miatt lemondta a legtekintélyesebb római egyetemre, a La Sapienzára csütörtökre tervezett vizitjét.

A látogatás ellenzői attól tartottak, hogy veszélybe kerül a tudomány és kutatás szabadsága, ha a pápa beszédet mond tanévnyitón.

Kórházba került Václav Havel

Csehországban szívműködési zavarok miatt kórházba vitték Václav Havel volt államfőt. A közszolgálati Cseh Televízió információi szerint a politikus tegnap este lett rosszul. Vaclav Havel állapotáról nem közöltek részleteket, személyi titkára csak annyit mondott: a politikus állapota nem súlyos.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×