eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Még titkolja kampánya fő attrakcióját az SZDSZ

Február másodikán indítja el népszavazási kampányát a Szabad Demokraták Szövetsége. A párt elnöke elmondta: aznap Budapesten mutatják be a kampány legfontosabb elemét.

Az SZDSZ Országos Tanácsának ülése után Gulyás József, a testület elnöke arról beszélt: a Fidesz és a KDNP által a kórházi napidíjról, vizitdíjról és tandíjról kezdeményezett referendumon az SZDSZ az eddig ismert - nem szavazatra buzdító - álláspontját képviseli majd. A párt a korábbi becslések szerint 50-100 millió forintot költ a kampányra.

A párt elnöke az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény újbóli országgyűlési vitájára utalva azt közölte: az SZDSZ azt szeretné, ha a jogszabályt a köztársasági elnök által felvetett kifogásokat megfontolva, de érdemi módosítások nélkül fogadná el a parlament.

Kóka János hozzátette: az SZDSZ nem fogja megszavazni a Fidesz megerősítő népszavazásra vonatkozó felvetését.

Kérdésre válaszolva a politikus elmondta: az SZDSZ azzal lenne elégedett, ha az a körülbelül 300 ezer szavazó, akiket időről időre meg tudtak szólítani, elmenne és nemmel voksolna a népszavazáson.

A pártelnök elismerte, hogy 2007-ben a konvergenciaprogram sikeres végigvitele mellett nagyrészt elmaradt a közigazgatás költségeinek érdemi csökkentése.

Kóka János hozzátette: nem lehet megengedni, hogy a ciklus második felében, a választások közeledtével a pártok ismét osztogatásba kezdjenek.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×