eur:
392.71
usd:
366.34
bux:
66745.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Hasba lőtt egy rendőrt és elbarikádozta magát egy férfi: "Féltek tőle az emberek"

Hasba lőtt egy rendőrt a Győr-Moson-Sopron megyei Téten egy férfi, aki elbarikádozta magát saját házában - közölte a megyei rendőrség szóvivője az InfoRádióban. Vélhetően a börtönviselt férfi anyja és mozgássérült apja is a házban van, jelenleg túsztárgyaló próbálja meggyőzni a férfit. Közben a kommandósok is megérkeztek a helyszínre.

Megérkeztek a terrorelhárító szolgálat munkatársai a Győr-Moson-Sopron megyei Tétre, ahol egy 41 éves férfi péntek reggel hasba lőtt egy rendőrt, majd elbarikádozta magát saját házában - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Kocsis Tünde az InfoRádióban elmondta, hogy a kommandósok jelenleg felmérik a helyzetet.

Egy túsztárgyaló többször is beszélt a férfival, és megpróbálta jobb belátásra bírni, de nem adta fel magát az elkövető.

A családi ház, ahova a férfi elbarikádozta magát, jelenleg megközelíthetetlen, és veszélyhelyzet alakult ki - tette hozzá a szóvivő.

Kocsis Tünde közölte, hogy a férfi reggel óta több tucat lövést adott le a házból, autókra is célzott, de egy ideje már nem lőtt.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az InfoRádióban elmondta: a 41 éves férfi egy engedély nélkül tartott golyós fegyverrel lőtt.

A rendőrség tudomása szerint a garázdaság és erőszakos bűncselekmények miatt börtönviselt férfi egy nyugdíjasotthonban dolgozott, de néhány napja kirúgták állásából. A férfi péntek reggel egykori munkahelyére ment, és megverte az intézmény igazgatónőjét, akit orrcsonttöréssel szállítottak kórházba - közölte Kocsis Tünde.

A nő férje ugyanakkor azt mondta el, hogy a 41 éves férfi nem volt alkalmazásban az idősek otthonában, nyáron időnként füvet nyírt, a téli napokban pedig bejárt az otthonba kávézni, egy-egy süteményt megenni. A nővérek úgy kezelték, mintha családtag lett volna, a "sérült lelkű ember azonban elbízta magát", és viselkedése miatt az otthon vezetőnője eltanácsolta.

A házastárs közölte, hogy a férfi ezt nagyon rossz néven vette, és már csütörtökön megfenyegette a vezetőnőt és egy-két nővért is, majd péntek reggel bántalmazta feleségét.

Kifejtette: a férfi fojtogatta a feleségét, aki eszméletét vesztette, s a tettlegesség következtében agyrázkódást is szenvedett, jelenleg a győri Petz Aladár kórházban van, orvosi megfigyelés alatt.

Elbarikádozta magát és hasba lőtt egy rendőrt

A férfi a bántalmazást követően hazament, és elbarikádozta magát a házban. A helyszínre érkező rendőröket fegyverrel fogadta, és hasba lőtt egy 30 év körüli rendőrt.

Vélhetően a férfi anyja és mozgássérült apja is a házban van. A rendőrségi szóvivő hozzátette, hogy a szomszédos házakat egyelőre nem ürítették ki. A helyzet nem befolyásolja a Téten átmenő főút forgalmát, mivel messze esik attól.

Egy mentős is megsérült

A helyszínen tartózkodik Tóth Gyula, a Kisalföld című lap munkatársa, aki az InfoRádiónak elmondta: egy mentőtiszt is könnyebb sérüléseket szenvedett egy gellert kapott golyótól.

A Kisalföld című lap munkatársa hozzátette, hogy a férfi egy ideje már nem lőtt ki a házból.

A rendőrnek súlyos hasi sérülései vannak

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a rendőr súlyos hasi sérüléseket szenvedett, életveszélyes állapotban szállították a győri a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, és jelenleg is műtik.

Életfontosságú szervek is sérülhettek, de nehéz megítélni, hogy pontosan milyen a sérülés - tette hozzá Győrfi Pál, aki közölte: a meglőtt rendőrt gyorsan kórházba szállították.

"Féltek tőle az emberek"

A szintén a helyszínen tartózkodó polgármester szerint "megszámolhatatlanul sok rendőrautó" veszi körül a házat. Szabó Ferenc az InfoRádióban elmondta: ismerik a családot, az elkövető édesanyjával többször is beszéltek a férfi okozta gondokról, de a szülők próbáltak vele együtt élni.

"Féltek tőle az itteni emberek, akik ismerték tartottak tőle. Sajnos nem tudtuk, hogy lőfegyvere van" - nyilatkozta Tét polgármestere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×