INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Parragh: A taxisok segíthetnének a betegszállításban

Infostart / InfoRádió
A taxisok számára is lehetővé tenné a betegszállítást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh László az InfoRádiónak elmondta: a taxis cégek megfelelő infrastruktúrával és kapacitással rendelkeznek ehhez a szakkíséretet nem igénylő feladathoz. Hozzátette: a taxisok már ma is sok beteget és orvost szállítanak egyéni megállapodások alapján.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara lehetségesnek tartja a taxis szolgáltatók részvételét a betegszállításban - közölte a szervezet elnöke.

Parragh László az InfoRádiónak elmondta: az ország valamennyi nagyobb városában korszerű diszpécserközponttal rendelkező vállalkozások alkalmasak arra, hogy az igényeknek megfelelően, rövid időn belül, éjjel-nappal, rádiós adó-vevő készülékkel felszerelt gépkocsikat küldjenek a helyszínre a betegek szállítása érdekében. A 12 ezer taxis tudna segíteni ebben a nehéz helyzetben azzal, hogy bizonyos feladatokat átvállalnak - tette hozzá.

A taxis cégeknek ez nem igényelne többlet befektetést - vélekedett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki elmondta, hogy a szervezetet a taxis cégek keresték meg ezzel az elképzeléssel.

Parragh László elmondta, hogy a taxisoknak már jelenleg is komoly szerepük van a vérszállításban, valamint több kórházzal, körzeti orvossal, járóbeteg-ellátóval állnak szerződésben.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szükségesnek tartja az érintettek bevonásával a tárgyalások soron kívüli megkezdését, a szükséges hatósági intézkedések megtételét a kialakult társadalmi feszültségek megszüntetése és a színvonalas betegszállítás megteremtése érdekében.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk