eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vesztegetés miatt nyomoznak Tasnádi elmeorvosi vizsgálata ügyében

Vesztegetés gyanúja miatt nyomozást indított az ügyészség Tasnádi Péter üzletember elmeszakértői vizsgálatával kapcsolatban. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy Tasnádi Péter egyik elmeszakértői vizsgálatával kapcsolatban bűncselekmény, konkrétan vesztegetés bűntettének a gyanúja merült fel. Morvai Attila elmondta, hogy az ügyet még vizsgálják, és gyanúsítottja sincs az eljárásnak.

A budapesti nyomozó ügyészség nyomozást rendelt el, amely eljárás jelenleg ismeretlen elkövetővel szemben folyik - fejtette ki az InfoRádiónak a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Jelenleg azt tisztázzák, hogy ez a gyanú valós vagy sem - tette hozzá.

A hvg.hu írása szerint mindez úgy derült ki, hogy a Tasnádi Péter üzletember ellen folyó egyik perben az ügyész újabb elmeorvosi szakértő kirendelését indítványozta. Ebben pedig az állt, hogy Tasnádi Pétert elmeállapota nem korlátozza cselekményei büntetőjogi súlyának megítélésben.

Korábban három elmeorvosi szakértői azt állapította meg, hogy Tasnádi Péter mániás depresszióban szenved, ami korlátozza cselekvőképességét. Az egyik orvos megjegyezte azt is, hogy Tasnádi Péternek agysorvadása van.

A szakértői vélemények miatt korábban a bíróság enyhítette Tasnádi Péter ítéletét. Más bírósági eljárás is folyik az üzletember ellen, de a bíróság - tekintettel a szakértői véleményekre - házi őrizetbe helyezte őt.

Feltehetően a jelentősen eltérő orvos szakértői vélemények miatt indított nyomozást most az ügyészség. Közben a bíróság egy újabb orvos szakértői véleményt kért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×