eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Már épül a konténerváros Ferihegyen

Konténerváros épül a Ferihegyi repülőtér mellett - mondta az InfoRádiónak Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője. Erre a reptér fejlesztése miatt van szükség. A konténerekben várhatóan 300-350 ember dolgozik majd 2010-ig, a 2-es terminál fejlesztésének befejezéséig.

Hatalmas beruházásba kezd a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport. A céljuk az, hogy a reptér a következő évtizedre a régió legsikeresebb légi kikötője legyen, és csaknem 15 millió utast fogadhasson egy év alatt.

A társaság 2008-tól egy új terminál építésébe kezd, a 2A és a 2B között jön létre a BUD Skycourt nevű épületegység.

Az utasvárócsarnok építése miatt azonban számos cégnek kell átmenetileg új helyet keresni, ezért van szükség a konténervárosra. Ide költöznek majd a többi mellett a reptér földi kiszolgáló egységei is.

Az összesen 205 konténerből álló városhoz egy 7300 négyzetméteres parkoló is tartozok majd. A konténerekben központi fűtés és légkondicionáló is lesz.

Szollár Domokos elmondta azt is: a reptér fejlesztésére 2011-ig összesen 65 milliárd forintot költenek. Ebből elkészül egy új városrész is Ferihegy közelében, ahol szállodák, konferenciatermek és irodaépületek is helyet kapnak.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×