INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Cser Ágnes: "Elképesztő megfélemlítés zajlik a kórházakban"

Infostart / InfoRádió
Megfélemlítették az egészségügyi dolgozókat, ezért van az, hogy kevesebben csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, mint ahányan ezt előre jelezték - mondta az InfoRádióban az Egészségügyi és Szociális Ágazati Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke az InfoRádióban elmondta: többek között megyei és városi kórházak munkavállalói, valamint háziorvosok is csatlakoztak az országos sztrájkhoz.

Cser Ágnes azonban úgy látja: sokan azért nem mertek csatlakozni a munkabeszüntetéshez, mert több ezer egészségügyi dolgozó veszítette már el az állását idén, a munkaadók pedig szigorúbb ellenőrzéssel fenyegetik a dolgozókat. A szakszervezeti vezető hangsúlyozta: az egészségügyiek sztrájkja törvényesen zajlik.

Hétfőtől a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok hirdettek határozatlan idejű általános országos sztrájkot a társadalombiztosítási követeléseik alátámasztására.

Azt várják, hogy a kormány vonja vissza az egészségbiztosítás privatizációját lehetővé tevő törvényjavaslatot, amelyről hétfőn szavaz az Országgyűlés, illetve tiltakoznak az új nyugdíjszámítás szabálya ellen, amely 8-10 százalékos nyugdíjcsökkenést jelent a januártól nyugdíjba vonulóknak.

A hétfői általános sztrájkban a vasútnál, az egészségügyben, a közoktatásban, a repülőtéren, az elektronikai iparban, két Volán-társaságnál, illetve más szervezeteknél dolgozók vesznek részt.


A címlapról ajánljuk