eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A postások is sztrájkra készülnek

Sztrájkot helyezett kilátásba a Magyar Postánál a Kézbesítők Szakszervezete. A dolgozók 30 százalékos béremelést követelnek.

Határozatlan idejű sztrájkot hirdet a Kézbesítők Szakszervezete, ha hétfő déli határidőig nem tud megegyezni a posta vezetésével az átlagosan 30 százalékos béremelésről - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke. Tusz Ferenc közölte: követeléseiket még a múlt héten juttatták el a posta vezetésének.

Ha ez nem sikerül, a kézbesítők munkabeszüntetést hirdetnek, és szeretnék ha a többi postai dolgozó is csatlakozna hozzájuk. Ebben az esetben levélküldeményeket egyáltalán nem kézbesítenének, de hogy milyen elégséges szolgáltatást nyújtanának, arra egyelőre nem tudott válaszolni.

Sztrájkszezon

Hétfőtől a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok hirdettek határozatlan idejű általános országos sztrájkot a társadalombiztosítási követeléseik alátámasztására.

Azt várják, hogy a kormány vonja vissza az egészségbiztosítás privatizációját lehetővé tevő törvényjavaslatot, amelyről hétfőn szavaz az Országgyűlés, illetve tiltakoznak az új nyugdíjszámítás szabálya ellen, amely 8-10 százalékos nyugdíjcsökkenést jelent a januártól nyugdíjba vonulóknak.

A hétfői általános sztrájkban a vasútnál, az egészségügyben, a közoktatásban, a repülőtéren, az elektronikai iparban, két Volán-társaságnál, illetve más szervezeteknél dolgozók vesznek részt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×