eur:
389.25
usd:
361.43
bux:
68511.08
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A fideszesek nem tudják, hogy sírjanak vagy nevessenek

A Fidesz szerint tragikomédia, ami a négyes metró beruházása körül zajlik, mert ismét határidőcsúszásokra és a költségek növekedésére lehet számítani - mondta Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi szakpolitikusa.

A politikus arra reagált, hogy Népszabadság pénteki számában megjelent cikk szerint válságstábot hívtak össze a Főpolgármesteri Hivatalban a 4-es metró építésének csúszása miatt, mert a Fővám téri állomás többhónapos késésben lévő építését a BKV fel akarta gyorsítani, a munkálatok kivitelezője, a Hídépítő azonban a feszített ütemtervet nem akarja végrehajtani, és felvetette, hogy kiszáll a metróépítésből.

Wintermantel Zsolt szerint ez azt jelenti, hogy újabb határidőcsúszásra lehet számítani, vagy ha új technológiát akarnak bevezetni, akkor az több milliárd forinttal növeli a metró költségvetését.

"Tragikomédia", ami a négyes metró beruházása körül zajlik, csak azt nem tudjuk eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessük, hiszen Demszky Gábor főpolgármester és helyettese, Hagyó Miklós szerencsétlenkedése nevetésre ad okot, de nem tehetjük félre azt a tényt, hogy ez a szerencsétlenkedés a mi adóforintjaikból történik - mondta a fővárosi közgyűlés fideszes tagja.

Hangsúlyozta: Budapest a "hazugság csapdájában vergődik", Demszky Gábor pedig a saját hazugságai között, hiszen a városvezető időről időre újabb határidőkkel áll elő.

2004 januárjában azt ígérte, hogy 2008 végére épülhet meg a 4-es metró, 2006-ban azt mondta, hogy 2009 végére készülnek majd el, majd idén áprilisban 2010 végi befejezésről, októberben pedig 2011 júniusi átadásról beszélt - közölte az ellenzéki politikus.

Ahogyan haladunk az időben előre, két dolog biztosan borítékolható: később lesz metró, és drágább lesz, mint ahogyan Demszky Gábor ígérte - jelentette ki Wintermantel Zsolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×