eur:
389.66
usd:
362
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az állam 240 milliárd forinttal támogatja a felsőoktatási intézményeket

Csaknem 240 milliárd forintra emelkedik az állami fenntartású felsőoktatási intézmények támogatása 2010-ig az oktatási tárca és a 29 érintett intézmény most aláírt megállapodása alapján.

Az oktatási és kulturális miniszter elmondta: a megegyezés a felsőoktatás finanszírozásának meghatározó részét teszi kiszámíthatóvá.

Hiller István hangsúlyozta: továbbra is hosszú távon fenn kívánják tartani az állami szerepvállalást a felsőoktatás támogatásában.

Molnár Károly, a Magyar Rektori Konferencia elnöke úgy fogalmazott: a megállapodással megvalósuló nagyobb gazdasági önállóságtól javuló pénzügyi egyensúlyt várnak az intézményvezetők.

Mindenképpen hasznos az Oktatási és Kulturális Minisztériummal kötött, három évre előre tervezhető állami támogatásról szóló megállapodás, mert a minőség irányába viszi az intézményeket - vélte az InfoRádióban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.
Batta András szerint a teljesítmények meghatározása azonban problémás, mert például egy tehetség kinevelését nem lehet mérni.

A tandíj bevezetése is gondot okozhat - válte a rektor, ugyanis a költségtérítést egy átlagos család nehezen tudja kifizetni. Ezért Batta András szerint az intézményeknek maguknak is gondoskodniuk kell egy ösztöndíjrendszer kialakításáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×