eur:
389.33
usd:
361.51
bux:
68403.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

GKM: Elutasította a kompromisszumokat a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete

A minisztérium minden garanciát megadott a szakszervezeteknek a vasúti munkavállalók védelmére - jelentette ki az InfoRádióban a gazdasági és közlekedési tárca államtitkára. Garamhegyi Ábel hozzátette: a tárgyalások során Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete bizonyult a legkevésbé kompromisszumkésznek.

Három vasutas szakszervezettel sikerült megállapodást kötnie a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak a vasúti mellékvonalak üzemeltetésének kérdéseiről, eggyel, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetével azonban nem - mondta az InfoRádiónak a tárca államtitkára.

Garamhegyi Ábel közölte: a megállapodás nem módosít azon az elképzelésen, amely szerint 2008-ban zárnak majd be vasúti szárnyvonalakat.

A GKM a megállapodásban azt ígérte, hogy amennyiben a vonalak megszüntetése negatív hatással lesz a vasúti munkavállalókra, mindent megtesz annak érdekében, hogy az a lehetőség szerinti legkisebb legyen - magyarázta az államtitkár.

Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetéről szólva Garamhegyi Ábel elmondta: a tömörülés képviselőinek álláspontja a tárgyalások során is változott, emellett ez a szervezet volt a legkevésbé kompromisszumkész.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára közölte: a VDSZSZ megállapodástervezete kizárta a 38 szárnyvonalon a szolgáltatóváltást, valamint a térségi vasúti modell kialakítását.

Garamhegyi Ábel jelezte: a szakszervezet csak akkor lett volna hajlandó megegyezni, ha megfelelő biztosítékokat látnak arra, hogy a gazdasági tárca óriási pénzeket fektet a mellékvonalak fejlesztésébe, ez azonban ellenkezik a vasúti reform koncepciójával.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×