eur:
385.35
usd:
355.2
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Tüntetések az őszödi beszéd évfordulóján

Hétfőn van Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonőszödi beszédének egyéves évfordulója. A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz ezzel kapcsolatban öt rendezvényről érkezett bejelentés. Tóth Gábor fővárosi rendőrfőkapitány elmondta, hogy felkészültek az események biztosítására. A hétvégén megtartott demonstrációk során nem történt rendbontás.

Összesen 120 bejelentés érkezett a BRFK-hoz - mondta a budapesti rendőr-főkapitány. Tóth Gábor hozzátette, hogy ezek között csupán öt olyan van, amely kapcsolatban van az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének évfordulójával.

A főkapitány kitért arra is, hogy az események alatt - ugyanúgy, mint március 15-én és augusztus 20-án - működik majd az Operatív Törzs.

Szombaton három kormányellenes demonstrációt tartottak a fővárosban a Hősök terén, a Budai Várban, illetve a Vértanúk terén. Rendbontás nem történt.

Hétfőn két szervezet szimpatizánsai egyszerre indulnak el a Corvin közből. Az egyik a Vértanúk teréig, a másik pedig az Alkotmány utca végéig vonul.

Keddre szintén a Vértanúk terére, valamint a Szabadság térre jelentettek be demonstrációt. Az utóbbi során a szervezők petíciót akarnak átadni a Magyar Televízió illetékes vezetőjének.

Tóth Gábor szerint a BRFK felkészült a rendezvények biztosítására, olyan információjuk azonban nincs, hogy bárki rendzavarásra készülne.

A Kossuth tér kapcsán a Miniszterelnöki Hivatal korábban már közölte, hogy mégsem tartja meg az oda bejelentett hétfői és keddi rendezvényét. Tóth Gábor elmondta, hogy így mások szervezhetnek törvényes demonstrációt a Parlament elé.

Szerző: Herczeg Zsolt és Sigmond Árpád

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×