eur:
388.98
usd:
363.6
bux:
68137.44
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyurcsány: nem jár adóemeléssel a kisadók összevonása

Nem jár majd adóemeléssel a tervezett kisadók összevonása - közölte a miniszterelnök, miután találkozott több munkaadói szervezet-, illetve kamara képviselőivel.

A "Megállapodást a jövőnkért" című kiáltványt aláíró szervezetekkel folytatott megbeszélés témája a feketegazdaság elleni küzdelem volt.

A kormányfő úgy fogalmazott: a pénzügyminiszter garanciát vállalt arra, hogy az adók mértéke országos szinten nem változik.

Gyurcsány Ferenc elmondta: azok számára, akik eddig mentesültek a kisebb adók fizetése alól, olyan támogatási formákat javasolnak, amelyeken legalább annyit nyernek, mint amennyit fizetniük kell majd.
Gyurcsány Ferenc bejelentette azt is, hogy a kormány októberben új pártfinanszírozási törvényt nyújt be, amelyet nyilvános vitára bocsátanak.

A miniszterelnök egy hónap múlva a versenyképesség és az adózás kérdéseiről konzultál a kiáltványt aláíró gazdasági érdekvédelmi szervezetek képviselőivel.

A "Megállapodás a jövőnkért" kiáltványt aláíró szervezetek közül a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Gyurcsány Ferenccel folytatott megbeszéléséről azt mondta: néhány konkrétumban is megállapodtak, ilyen például informatikai alkatrészek vámtechnikájának a módosítása.

Parragh László az InfoRádióban elmondta: a miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy kigondolnak egy kompenzációt a gazdaság azon köre számára, akiket az adóösszevonások hátrányosan érintenek.

Az iparkamara elnöke hangsúlyozta azt is: a feketegazdaság elleni küzdelemben a korrupció ellen is - amelyben a politika is érintett - hatékonyan kellene fellépni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×