eur:
385.46
usd:
354.94
bux:
68050.02
2024. május 21. kedd Konstantin

A kormány emelné a nyugdíjkorhatárt?

Lapinformációk szerint a kormány egységesen 65 évre emelné a nyugdíjkorhatárt, egyúttal szigorítaná az idő előtti és a rokkantnyugdíj szabályai.

Osztályfőnöki intő, elkülönítés. A Népszabadság szerint több iskolában ezzel büntették a tanévnyitókon nem megfelelő öltözékben megjelenő diákokat. Pedig az iskola legföljebb csak kérheti az ünneplőruhát, annak hiányát nem szankcionálhatja - mondta a lapnak az oktatási ombudsman.

A nyugdíjkorhatár emelése, az idő előtti és a rokkantnyugdíj szabályainak szigorítása és a fegyveres erőknek adott kedvezmények jelentős korlátozása. A Magyar Nemzet szerint többek között ezeket tartalmazza a kormány hétvégén kiszivárogtatott nyugdíjreform-tervezete. A szakmai anyag szerint egységesen 65 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt.

Lendületet vett nyáron az európai újautó-piac, így az első félévben regisztrált visszafogott csökkenés után a január-augusztusi időszakban már több gépkocsi talált gazdára, mint 2006 azonos időszakában. Ez alól Németország kivételt jelent, de a magyarországi piacszűkülés tempója ezt is felülmúlja. Az Európai Unióban és az EFTA-hoz tartozó országokban 2,5%-kal több új autó kelt el augusztusban, mint tavaly ugyanekkor. Az átlagot a kelet-európai értékesítések javítják - közli a Napi Gazdaság.

A közösségi költségvetés következő években történő átalakításának egyik legfőbb vesztesei a tagállamok agrártermelői lehetnek, amennyiben az Európai Bizottság által a múlt héten megkezdett, de ténylegesen a 2008- 2009 folyamán zajló uniós költségvetési felülvizsgálat eredményeképpen a közvetlen agrárkifizetések átfogó csökkentéséről döntenének a tagállamok - írja a Világgazdaság. Egyes EU-tagországokban ugyanis a gazdaságok bevételének 50-80 százaléka származik ilyen forrásból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Robbanhat a kriptók árfolyama, még nem késő beszállni?

Robbanhat a kriptók árfolyama, még nem késő beszállni?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében kriptodeviza-piaccal foglalkoztunk, ugyanis egy, az Ethereummal kapcsolatos hír komoly lendületet adott ezeknek az eszközöknek. Vendégünk volt Nagy Viktor, a Portfolio vezető részvényelemzője. Az adás második részében a hétfőn mások mellett Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ellen indítványozott hágai elfogatási parancsról kérdezzük Hoffmann Tamás nemzetközi jogászt, a Budapesti Corvinus Egyetem docensét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×