eur:
396.16
usd:
354.59
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Zsanett-ügy: vádemelés a rendőrökkel szemben

Szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség az ellen az öt rendőr ellen, akiket a Múzeum körúti erőszak miatt erőszakos közösüléssel és vesztegetéssel gyanúsítanak - közölte az ügyészség szóvivője.

Katonai bűncselekmény, szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt emelt vádat a katonai ügyészség az öt rendőr ellen - közölte Ács Tibor. Hozzátette: három rendőrrel szemben hivatali visszaélés miatt is vádat emelt az ügyészség.

A szolgálatban elkövetett kötelességszegést az ügyészség szerint a rendőrök azzal követték el, hogy engedély nélkül elhagyták a meghatározott járőrkörzetüket. Ezt legfeljebb egyéves szabadságvesztéssel rendeli büntetni a törvény.

Az ügyészség szerint a hivatali visszaélést azzal követte el a három rendőr, hogy - amikor észlelték, hogy az intézkedés alá vont személynél nincs személyi okmány, illetve a jármű alapvető okmányai is hiányoznak - szabálysértési bírság kiszabása vagy feljelentés helyett hagyták, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól. Ezt a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel is lehet büntetni.

Ács Tibor hozzátette: a vádiratot benyújtották a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsához.

A katonai ügyészség által folytatott nyomozással párhuzamosan az öt rendőr ellen jelenleg is tart a nyomozás a Budapesti Nyomozó Ügyészségen.

A sértett, E. Zsanett állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitte őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 05:24
×
×
×
×