eur:
389.95
usd:
363.88
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Százezer forint alá csökkenhet a casco díja

A casco biztosítás díjának 10-15 százalékos csökkenést prognosztizálja elemzésében a Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft.

Az internetnek köszönhető átláthatóság összemérhetővé teszi a biztosítók termékeit, és amíg a casco-díjak között ekkora a különbség, addig az ügyfelek szívesen mazsoláznak a cégek ajánlataiból - mondta az InfoRádiónak a Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezető igazgatója.

Rácz István közölte: azok a biztosítók, amelyek kiszorultak a márkakereskedésekből, és nincs akkora casco-állományuk, ügyfeleket próbálnak szerezni, erre pedig csak akkor van esélyük, ha kedvezőbb díjat kínálnak.

A jelenlegi 120-125 ezer forintos casco-díj hamarosan 100 ezer forint alá csökken, ez pedig a biztosítók bevételeinek növekedését jelentheti - vélekedett a Biztosítás.hu vezetője.

Hozzátette: Magyarországon is egyre népszerűbbek lesznek a részcasco-termékek, amelyek átlagosan 50 százalékkal olcsóbbak, mint a teljes körű biztosítások.

Ezek megjelenésével minden bizonnyal olyanok is szerződést kötnek majd, akik eddig drágának találták ezt a terméket - mondta Rácz István.

Jelenleg körülbelül 100 milliárd forintot realizálnak a cégek a casco biztosítások értékesítése révén, míg a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás bevétele 2006-ban 136 milliárd forint volt - fűzte hozzá.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×