eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jövőre már energiaadót is fizetnünk kell?

A Magyar Nemzet értesülései szerint jövőre bővül az energiaadót fizetők köre, és az is elképzelhető, hogy a lakosságnak is fizetnie kell majd. Lapszemle.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy újabb adófizetéssel szaporodhatnak a magánszemélyek adófizetési kötelezettségei. Az építményadó emelése mellett a lap értesülései szerint az energiaadót fizetők köre is bővül. A lap megszólaltatja Lőcsei Tamást, a PricewaterCoopers adópartnerét, aki szerint nem tisztázott, milyen mértékben érintettek a háztartások és az intézmények, így elképzelhető, hogy a lakosságnak a villamos energia után energiaadót kell majd fizetnie.

A Népszabadság azt írja, hogy nem az ingyenesség, hanem annak sajátos hatása vonzott több látogatót az elmúlt három évben a múzeumokba. Mivel az állandó kiállítások ingyenessé válása miatt csökkent a bevétel, az intézmények kénytelenek voltak több fizetős kiállítást, programot szervezni. Ez a legfőbb tanulsága annak a hatásvizsgálatnak, amely a múzeumi ingyenesség tapasztalatait foglalta össze idén februárban. A lap birtokába került dokumentum adatai arra utalnak: "üzemszerű működéssel" igenis több embert lehet becsábítani a múzeumokba. A hírek szerint a hónap végén derül ki, a kormány fenntartja-e a szakma által a kezdetektől vitatott rendszert.

A Napi Gazdaságban olvasható, hogy szelíd fenyegetéssel kezdik meg az autógyártók a frankfurti autókiállítást. Az Európai Bizottság környezetvédelmi biztosa ugyanis akár szankció alkalmazásával is rá akarja kényszeríteni a cégeket, hogy betartsák az unió károsanyag-kibocsátás normáit. A biztos szerint a vita kapcsán bebizonyosodott, hogy még a nagy autók gyártóinak is van alacsony károsanyag-kibocsátású tanulmányautója.

A Világgazdaság írja, hogy Európa a banki hitelfeltételek szigorodásán, Ázsia pedig az export visszaesésén keresztül máris érzi az Egyesült Államok másodlagos lakáshitelpiacán kitört válság hatásait. Elemzők úgy számolnak, hogy ha az amerikai gazdaság növekedése az első félévi 2,3 százalékról valamivel 2 százalék alá esik, akkor a világgazdaság idei bővülése 5-ről 4,75 százalékra lassulhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×