eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Még ebben a hónapban dönthetnek az ombudsmanról

Várhatóan szeptember 24-én dönt a parlament az új általános ombudsmanról - jelentette be Szili Katalin házelnök.

Szabó Mátét, az ELTE politológia tanszékének 51 esztendős vezetőjét még júniusban jelölte Sólyom László köztársasági elnök, ám akkor - a Fidesz indítványára - nem szavaztak róla. Az ellenzéki párt a halasztási kérelmet azzal indokolta, hogy a megalapozott állásfoglaláshoz hosszabb időre van szükség.

A Népszabadság arról számolt be, hogy Szabó Mátéról hivatalosan még egyik frakció sem döntött, ám valószínű, hogy az MSZP és az SZDSZ, illetve az MDF kész támogatni az államfő jelöltjét, ám a szükséges 258 voksot nem tudják összehozni. A sötét ló a Fidesz lehet.

Ha leszavazzák Sólyom László emberét, azzal leginkább az államfőnek ártanak. A Népszabadság úgy tudja, éppen ezért a legnagyobb ellenzéki párt is inkább hajlik rá, hogy támogassa Szabó Mátét.

Ha a Fidesz mégis nemmel szavazna, Sólyom jogosan érvelhetne azzal, hogy nyilvánvalóvá vált: ő nem keresi mindenáron a jobboldal kegyeit, ezért nem is vádolható politikai elfogultsággal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×