eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Lebontják a kordont a parlament előtt

Budapesten néhány héten belül lebontják a Kossuth téri kordon egy részét - tudta meg a távirati iroda. Így a Parlament főlépcsőjével szemben például eltűnik a vaskerítés.

Az információ szerint Szili Katalin házelnök arról állapodott meg a rendőrséggel, hogy az Országház főlépcsőjével szemben virágláda-sor váltja fel a kerítést, és a képviselők számára egy nagyobb parkolóhelyet kerítenek el.

A tervek szerint a kordon megmaradó szakaszain tájékoztató anyagokat helyeznek el a Kossuth tér tervezett rendezéséről.

Gyurcsány Ferenc kormányfő balatonőszödi beszédének nyilvánosságra kerülése után tavaly szeptember 17-én kezdődtek tüntetések a Parlamentnél.

A rendőrség október 23-ára virradóra biztonsági okokra hivatkozva kiürítette a Kossuth teret, majd kordonokkal vette körül, és műveleti területté nyilvánította. A vaskerítés egy részét március 19-én távolítottak el.

A Fővárosi Önkormányzat és az Országgyűlés Hivatala április 13-án írta alá azt a szerződést, amelynek értelmében a parlament 50 éves használatra megkapja a Kossuth teret.

Az Országgyűlés által májusban kiírt tervpályázatot az S73 Kft. nyerte meg, a tervezett új közpark a jövő év végére készülhet el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×