eur:
385.46
usd:
354.64
bux:
68168.21
2024. május 21. kedd Konstantin

Vasárnap éjszaka éri el a dunai árhullám Budapestet

Várhatóan vasárnap éjszaka éri el Budapestet az árhullám a Duna felső szakaszán, 600 centiméteres vízállással - közölte az Országos Vízjelző Szolgálat vezetője.

Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Duna szigetközi szakaszán.

Az Országos Vízügyi Informatikai Szolgálat információi szerint Nagybajcsnál vasárnap 11 órakor 676 centiméter volt a Duna vízállása.

Elsőfokú a készültség Győrnél, illetve Komáromnál. Az Országos Vízjelző Szolgálat vezetője az InfoRádióban azt mondta: Komáromnál a vízszint várhatóan még vasárnap meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet.

Budapesten kedd éjszaka tetőzhet a Duna

Bálint Gábor elmondta: a vízszint hétfő reggelre elérheti az alsó rakpartokat, a tetőzés 700 centiméteress vízszinttel kedd este, vagy szerda reggel várható.

Az Országos Vízjelző Szolgálat vezetője hangsúlyozta, hogy a víz lakott területeket nem veszélyeztet, a tetőzés után pedig folyamatos apadásra lehet számítani.

Az Országos Vízügyi Informatikai Szolgálat információi szerint Nagybajcsnál 11 órakor 676 centiméter volt a Duna vízállása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Csúcsközelben ragadt a forint az MNB-döntés bejelentése után

Csúcsközelben ragadt a forint az MNB-döntés bejelentése után

A hétfői magyar munkaszüneti nap után kedden a déli órákra bő háromhavi csúcsra ugrott a forint 385 közelében az euróval szemben, miközben régiós versenytársa, a lengyel zloty bő négyéves csúcson jár a folyó fizetési mérleg helyzet javulása, illetve az EU-pénzek kiszabadítása miatt. Ma az MNB a Portfolio elemzői felmérésével egyező mértékű, 50 bázispontos vágást hajtott végre 7,25%-ra, amelyre a forint nem mutatott érdemi reakciót, 385,5 körül ragadt. Ezzel együtt is fontos lesz figyelni a délután 3 órási jegybanki sajtótájékoztató üzeneteire. Reggel Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter keményen bírálta a jegybanki vezetést a versenyképességi stratégia bemutatása után, és az együttműködés hiányát rótta fel, de ez most nem okozott érdemi forintpiaci reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×