eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Fővárosi tüntetések a kormány ellen

A fővárosban több mint tízezren tüntettek a kormány intézkedései ellen a Nagycsaládosok Országos Egyesületének felhívására. A demonstrálók a Fiumei úti temetőtől a Parlament előtti Kossuth Lajos térig vonultak, a tiltakozó akcióhoz több mint 30 civil szervezet is csatlakozott.

Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöke felszólalásában úgy fogalmazott: ma Magyarországon nincs családpolitika, csak "személypolitika"van. A tüntetők petíciót adtak át Lezsák Sándornak, az Országgyűlés fideszes alelnökének, amelyben a megszorító intézkedések visszavonását követelik.

A demonstráción résztvevő Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke újságírók előtt azt mondta: a kormány elveszi a gyermekek jövőjét, megszorításai a családokat, betegeket, orvosokat és pedagógusokat egyaránt érintik, politikája pedig félelmet kelt az embereknben.

Daróczi Dávid kormányszóvivő a felszólalásra úgy reagált: a Fidesz pártpolitikai akciónak tekintette és hatalmi játszmákra használta fel a Nagycsaládosok Országos Egyesületének megmozdulását.

Közben az Élőlánc Magyarországért mozgalom szervezésében mintegy kétezer tüntető gyűlt össze a Hősök terén, ahonnan a Pénzügyminisztérium épülete elé vonultak. A demonstráció résztvevői a nemzeti vagyon kiárusításának leállítását, valamint a kormányzati negyed építési terveinek visszavonását követelték. A rendezvény szónokai bejelentették, hogy hétfőtől naponta tartanak kormányellenes tüntetéseket a Kossuth téren, illetve a város különböző pontjain.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×